Blogberichten, reisverslagen en nieuws

Komend weekend 20% korting op voer - Kiëta Koi Veendam

Komend weekend 20% korting op voer

Aanstaand weekend (3/4 november) hebben we een mooie aanbieding! U krijgt 20% korting op al het voer in onze winkel!! OP is OP... lees verder »

Aangepaste openingstijden - Kiëta Koi Veendam

Aangepaste openingstijden

In de vakantieperiode hebben wij aangepaste openingstijden: Zondagen 29 juli, 5 augustus, 12 augustus, 19 augustus: Zijn wij gesloten!! Extra geopend... lees verder »

Voorkom een pH-crash - Kiëta Koi Veendam

Voorkom een pH-crash

Wist u dat het verversen van water in Noord-Nederland voldoende is om een pH-crash te voorkomen? De ideale KH ligt tussen de 7 en 8. Regelmatig spoele... lees verder »

Japanse koi vs Europese koi - Kiëta Koi Veendam

Japanse koi vs Europese koi

Het zal u als koiliefhebber niet ontgaan zijn dat in Europa geboren koi (Eurokoi) goedkoper zijn dan koi uit Japan. Dat klinkt logisch, en dat is het ... lees verder »

Korting voor Vaderdag bij Kiëta Koi - Kiëta Koi Veendam

Korting voor Vaderdag bij Kiëta Koi

Houdt je vader van Japanse tuinen met hun prachtige vijvers en vissen? Verras hem dan deze Vaderdag eens met een prachtig teakhouten tuinmeubel of acc... lees verder »

Onze deelname aan de Koi Expo in Berlijn - Kiëta Koi Veendam

Onze deelname aan de Koi Expo in Berlijn

Het afgelopen weekend waren wij een van de exposanten van de 5e Koi Expo nabij Berlijn. Daar vond in het MAFZ Erlebnispark in Schönwalde-Glien een va... lees verder »

Uitslagen Euregio Koi Show 2018! - Kiëta Koi Veendam

Uitslagen Euregio Koi Show 2018!

Vorige week lieten we u weten op de negende Euregio Koi Show vertegenwoordigd te worden door een aantal van onze beste koi. Deze week delen we graag d... lees verder »

Dit weekend feestkorting bij Kiëta Koi! - Kiëta Koi Veendam

Dit weekend feestkorting bij Kiëta Koi!

Onze prachtige koi zijn wedstrijddeelnemers aan de negende Euregio Koi Show in Oldenzaal aankomend weekend! Volg ons op Facebook en u weet als eerste ... lees verder »

Hoe ziet uw Japanse droomtuin eruit? - Kiëta Koi Veendam

Hoe ziet uw Japanse droomtuin eruit?

Hoe ziet uw Japanse droomtuin eruit? Hebt u hier al veel over nagedacht, of zal dit blogbericht na het lezen blijven hangen en werken wij met het schr... lees verder »

SuperBead filters, het filter voor een perfecte vijver - Kiëta Koi Veendam

SuperBead filters, het filter voor een perfecte vijver

In de jaren zeventig heeft Dr. Ronald F. Malone het BubbleBead filer (BBF) ontwikkeld. In die tijd een enorme vooruitgang. In Nederland is de BBF door... lees verder »

Onze Japanse 'vangst' vanaf vrijdag in de winkel! - Kiëta Koi Veendam

Onze Japanse 'vangst' vanaf vrijdag in de winkel!

Vrijdag, zaterdag en zondag is het kijk- en reserveerdag in onze winkel! Deze week is het dan zover, de koi van onze laatste Japan koihunt komen dond... lees verder »

Bomen- en plantenverzorgingskalender - Kiëta Koi Veendam

Bomen- en plantenverzorgingskalender

Niet alleen uw koi en koivijver dienen met zorg te worden onderhouden, maar ook de begroeiing heeft liefde en aandacht nodig. En dat vergt enige kenni... lees verder »

Koihunting in Japan - een uniek kijkje in ons dagboek! - Kiëta Koi Veendam

Koihunting in Japan - een uniek kijkje in ons dagboek!

"Het was niet eenvoudig, maar er zullen heel wat harten sneller gaan kloppen!" Een exclusieve kijk in het dagboek van Kiëta Koi-eigenaar Bennie Wieg... lees verder »

Waarom groeien koi sneller in Japan? - Kiëta Koi Veendam

Waarom groeien koi sneller in Japan?

Bij Kiëta Koi in Veendam staan we niet alleen voor u klaar als het gaat om de aanschaf van koi en koi-attributen, zoals vijverbenodigdheden, koivoer ... lees verder »

Winkel op tweede paasdag extra voordelig bij Kiëta Koi! - Kiëta Koi Veendam

Winkel op tweede paasdag extra voordelig bij Kiëta Koi!

Met Goede Vrijdag en natuurlijk Pasen het komende weekend in het verschiet is de kans groot dat u gaat genieten van een paar heerlijke vrije dagen. Di... lees verder »

Waar blijven uw koi tijdens een verhuizing? - Kiëta Koi Veendam

Waar blijven uw koi tijdens een verhuizing?

Bij de bouw van een koivijver kiest u natuurlijk voor de vorm en de uitstraling die bij u past, en die in harmonie is met uw tuin. Maar wanneer het hu... lees verder »

Zuurstof is van levensbelang! - Kiëta Koi Veendam

Zuurstof is van levensbelang!

Eén van de belangrijkste zaken die in orde moet zijn in uw koivijver is het gehalte zuurstof (O2). Als vijverhouder weet u waarschijnlijk al wel dat ... lees verder »

Het einde van de winter in zicht - Kiëta Koi Veendam

Het einde van de winter in zicht

Het einde van de winter komt in zicht! Nog even en dan zullen we weer volop kunnen genieten van de beweeglijkheid van onze koi en misschien zelfs al d... lees verder »

Japan is geboekt! (Gaat u mee?) - Kiëta Koi Veendam

Japan is geboekt! (Gaat u mee?)

We zijn verheugd te kunnen melden dat onze reis naar Japan voor 2018 is geboekt! We zullen van 5 tot en met 12 april in Japan zijn om te kijken of we ... lees verder »

De geschiedenis van de Nishikigoi - Kiëta Koi Veendam

De geschiedenis van de Nishikigoi

Nishikigoi is de algemene benaming voor gekleurde karpers afkomstig uit Japan. De vele prachtige koivariëteiten die we kennen, stammen allemaal af va... lees verder »

Japanse koi vs Europese koi - Kiëta Koi Veendam

Japanse koi vs Europese koi

Waarom zijn de in Japan geboren koi duurder dan koi die in Europa zijn geboren? Allereerst is daar de selectie van goede en slechte koi in Japan. Uit... lees verder »

Het belang van zuurstof voor het biologisch filter - Kiëta Koi Veendam

Het belang van zuurstof voor het biologisch filter

Het belang van voldoende zuurstof in de vijver is al jaren bekend. Koi hebben minimaal 7 mg/ltr nodig om optimaal te functioneren. Maar hoeveel heeft ... lees verder »

Waarom ozon (O3) zo belangrijk is - Kiëta Koi Veendam

Waarom ozon (O3) zo belangrijk is

Het belang van gebruik van ozon (O3) laat zich vastleggen in een aantal belangrijke resultaten welke voor een gezonde vijver en blije koi onmisbaar zi... lees verder »

pH crash voorkomen - Kiëta Koi Veendam

pH crash voorkomen

KH, water verversen om een mogelijk pH crash te voorkomen. Water verversen? Voorkomen is beter dan genezen. Voorkom een pH-crash. Afgelopen week heb... lees verder »

ORP wat is het en wat kan ik er mee? - Kiëta Koi Veendam

ORP wat is het en wat kan ik er mee?

ORP, oxidation reduction potential, of oxidatie reductie potentiaal. De eenheid wordt weergegeven in mV. Het staat voor de kwaliteit van het water. L... lees verder »

Wat zit er op een goede microscoop? - Kiëta Koi Veendam

Wat zit er op een goede microscoop?

Bij aanschaf van een microscoop bij Kiëta Koi geven we u les in het omgaan met de microscoop en het afstrijken van koi. Hier vertellen we u alvast wa... lees verder »

Nishikigoi - Kiëta Koi Veendam

Nishikigoi

Definitie en oorsprong van koi Nishikigoi is de algemene benaming voor gekleurde karpers afkomstig uit Japan. De vele prachtige koi variëteiten die w... lees verder »

Miniwoordenboek Japans-Nederlands - Kiëta Koi Veendam

Miniwoordenboek Japans-Nederlands

Hier vindt u een aantal veelgebruikte Japanse woorden die te maken hebben met koi met hun Nederlandse vertaling. Bent u op zoek naar een bepaald woor... lees verder »

Stikstofkringloop - Kiëta Koi Veendam

Stikstofkringloop

Nog een klein stukje informatie over de stikstofkringloop. De stikstofkringloop is gebaseerd op het omzetten van ammonia tot uiteindelijk nitraat. Nit... lees verder »

Dagboek van onze reis naar Japan - Kiëta Koi Veendam

Dagboek van onze reis naar Japan

Hallo allemaal, in 2016 reisden wij naar Japan om nieuwe koi ut te zoeken en natuurlijk nog meer te zien en te leren over deze fantastische vis. Wij h... lees verder »

Komend weekend 20% korting op voer - Kiëta Koi Veendam

Komend weekend 20% korting op voer

Aanstaand weekend (3/4 november) hebben we een mooie aanbieding! U krijgt 20% korting op al het voer in onze winkel!! OP is OP... lees verder »

Aangepaste openingstijden - Kiëta Koi Veendam

Aangepaste openingstijden

In de vakantieperiode hebben wij aangepaste openingstijden: Zondagen 29 juli, 5 augustus, 12 augustus, 19 augustus: Zijn wij gesloten!! Extra geopend op donderdag 30 september van 18 uur tot 21 uur. ... lees verder »