Blogberichten, reisverslagen en nieuws

Het einde van de winter in zicht - Kiëta Koi Veendam

Het einde van de winter in zicht

Het einde van de winter komt in zicht! Nog even en dan zullen we weer volop kunnen genieten van de beweeglijkheid van onze koi en misschien zelfs al d... lees verder »

Japan is geboekt! (Gaat u mee?) - Kiëta Koi Veendam

Japan is geboekt! (Gaat u mee?)

We zijn verheugd te kunnen melden dat onze reis naar Japan voor 2018 is geboekt! We zullen van 5 tot en met 12 april in Japan zijn om te kijken of we ... lees verder »

De geschiedenis van de nishikigoi - Kiëta Koi Veendam

De geschiedenis van de nishikigoi

Definitie en oorsprong van koi. Nishikigoi is de algemene benaming voor gekleurde karpers afkomstig uit Japan. De vele prachtige koi variëteiten die ... lees verder »

Japanse koi vs Europese koi - Kiëta Koi Veendam

Japanse koi vs Europese koi

Waarom zijn de in Japan geboren koi duurder dan koi die in Europa zijn geboren? Allereerst is daar de selectie van goede en slechte koi in Japan. Uit... lees verder »

Zuurstof van levensbelang - Kiëta Koi Veendam

Zuurstof van levensbelang

Zuurstof in uw vijver, van levensbelang voor uw vissen! Zuurstof (O2) ? 1) Wat zijn de zuurstofverbruikers in de vijver? a. 1 onze geliefde koi,... lees verder »

Het belang van zuurstof - Kiëta Koi Veendam

Het belang van zuurstof

Het belang van zuurstof voor het biologisch filter. Het belang van voldoende zuurstof in de vijver is al jaren bekend. Koi hebben minimaal 7 mg/ltr n... lees verder »

Ozon - Kiëta Koi Veendam

Ozon

Waarom ozon (O3) ? 1) Kraakhelder water. 2) Het water wordt verrijkt met veel extra zuurstof waardoor de biologische capaciteit van je filters ... lees verder »

pH crash voorkomen - Kiëta Koi Veendam

pH crash voorkomen

KH, water verversen om een mogelijk pH crash te voorkomen. Water verversen? Voorkomen is beter dan genezen. Voorkom een pH-crash. Afgelopen week heb... lees verder »

ORP wat is het en wat kan ik er mee? - Kiëta Koi Veendam

ORP wat is het en wat kan ik er mee?

ORP, oxidation reduction potential, of oxidatie reductie potentiaal. De eenheid wordt weergegeven in mV. Het staat voor de kwaliteit van het water. L... lees verder »

Wat zit er op een goede microscoop? - Kiëta Koi Veendam

Wat zit er op een goede microscoop?

Bij aanschaf van een microscoop bij Kiëta Koi geven we u les in het omgaan met de microscoop en het afstrijken van koi. Hier vertellen we u alvast wa... lees verder »

Nishikigoi - Kiëta Koi Veendam

Nishikigoi

Definitie en oorsprong van koi Nishikigoi is de algemene benaming voor gekleurde karpers afkomstig uit Japan. De vele prachtige koi variëteiten die w... lees verder »

Miniwoordenboek Japans-Nederlands - Kiëta Koi Veendam

Miniwoordenboek Japans-Nederlands

Hier vindt u een aantal veelgebruikte Japanse woorden die te maken hebben met koi met hun Nederlandse vertaling. Bent u op zoek naar een bepaald woor... lees verder »

Stikstofkringloop - Kiëta Koi Veendam

Stikstofkringloop

Nog een klein stukje informatie over de stikstofkringloop. De stikstofkringloop is gebaseerd op het omzetten van ammonia tot uiteindelijk nitraat. Nit... lees verder »

Dagboek van onze reis naar Japan - Kiëta Koi Veendam

Dagboek van onze reis naar Japan

Hallo allemaal, in 2016 reisden wij naar Japan om nieuwe koi ut te zoeken en natuurlijk nog meer te zien en te leren over deze fantastische vis. Wij h... lees verder »

Het einde van de winter in zicht - Kiëta Koi Veendam

Het einde van de winter in zicht

Het einde van de winter komt in zicht! Nog even en dan zullen we weer volop kunnen genieten van de beweeglijkheid van onze koi en misschien zelfs al de eerste middag of avond buiten doorbrengen. Hebt ... lees verder »

Japan is geboekt! (Gaat u mee?) - Kiëta Koi Veendam

Japan is geboekt! (Gaat u mee?)

We zijn verheugd te kunnen melden dat onze reis naar Japan voor 2018 is geboekt! We zullen van 5 tot en met 12 april in Japan zijn om te kijken of we goede en mooie koi voor onze klanten kunnen vinden... lees verder »