Fotografie

Fotografie - Kiëta Koi Veendam

Benodigdheden voor koifotografie:  • Schone rechthoekige meetbak
  • Goed koinet het liefst met een koisok
  • Koi
  • Goed fototoestel
  • Circulair polarisatiefilter
  • Flitser indien nodig


Voor het fotograferen van koi is veel geduld nodig als u een mooie foto wilt. De voorbereidingen zijn belangrijk. De koi kan pas gevangen worden indien alles in gereedheid staat.

In de meetbak dient schoon water van dezelfde temperatuur als het vijverwater te bevatten. Vuil in de meetbak ziet u zeker terug op de foto. Net en koisok moeten worden schoon- en nat gemaakt.

Controleer of de lens en het polarisatiefilter schoon zijn en tevens of de batterij nog genoeg geladen is. Met het polarisatiefilter haalt u de weerspiegeling van het licht uit de meetbak.

Camera-instellingen
De instellingen voor het fototoestel zijn een diafragma tussen 16 en 22. De sluitertijd sneller dan 1/60 van een seconde, maar nog beter is 1/125 van een seconde. Dit kunt u in de meeste gevallen bereiken door de camera op "A" te zetten en met het instelwiel het diafragma in te stellen. Indien de snelheid niet boven de 1/60 van een seconde licht dan kunt u de ISO (filmgevoeligheid) verhogen. Nadeel van het teveel verhogen van de ISO is dat de foto’s op een gegeven moment korrel vertonen. Indien de ISO te hoog ingesteld moet worden, kunt u beter een flitser gebruiken.

Het ingestelde diafragma bepaalt hoeveel er op een foto scherp wordt afgebeeld. Een diafragma van 2,8 geeft weinig scherptediepte, een diafragma van 22 geeft veel scherptediepte.

Indien mogelijk stelt u de witbalans in op de omstandigheden waarin u fotografeert. Is het zonnig, bewolkt, hangen er tl-lampen, et cetera. Dat soort omstandigheden kunt u vooraf instellen.

Koifotografie is teamwork
Het is verstandig om tijdens het fotograferen met z’n tweeën te zijn. Eén voor het fotograferen en één die de koi vangt en daarna belet om uit de meetbak te springen.

Nu zijn we klaar om te beginnen met fotograferen.

De persoon met het koinet vangt de koi en brengt hem over naar de meetbak. In de meetbak laat u de koi rustig de koisok verlaten. Controleer of er voldoende water in de bak ziet. De rugvin moet een paar centimeter onder water staan. Op het moment dat de koi rustig is en de golfjes en de luchtbellen uit de bak zijn kunt u beginnen met fotograferen. Blijf op een vast punt staan onder een hoek van 45 à 60 graden t.o.v. de koi. Ga niet met de bewegingen van de koi mee. Dit vergt enig geduld maar een goede foto maakt het de moeite waard!

Veel succes! Lukt het fotograferen onverhoopt niet dan kunnen wij voor u de foto’s nemen. Vraag naar de mogelijkheden bij ons in de zaak. Wij zijn geopend op zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur en op afspraak.

Gesloten van 21-12-2023 Tot 17-01–2024 - Kiëta Koi Veendam

Gesloten van 21-12-2023 Tot 17-01–2024

22 november 2023 - i.v.m. feestdagen zijn we gesloten van 21-12-2023 Tot 17-01–2024 Woensdag 17 januari staan wij weer voor U klaar van 13.30 tot 20.00 uur. Mocht u toch onverwacht onze hulp nodig zijn neem dan... lees verder »

SuperBead filters, het filter voor een perfecte vijver - Kiëta Koi Veendam

SuperBead filters, het filter voor een perfecte vijver

22 november 2023 - In de jaren zeventig heeft Dr. Ronald F. Malone het BubbleBead filer (BBF) ontwikkeld. In die tijd een enorme vooruitgang. In Nederland is de BBF doorontwikkeld, met sinds enige jaren het SuperBead... lees verder »

Contact via Whatsapp