Pompen: gravity of pompgevoed?

Pompen, gravity of pompgevoed?

Het vijverwater wordt door het filter gevoerd door middel van een pomp. Er zijn twee soorten pompen: de een staat naast de vijver, droog opgesteld, de ander ligt in de vijver. Met een gravity gevoed systeem bedoelen we dat de pomp, die ervoor zorgt dat het water door de vijver en het filter circuleert, ná het filter staat. Het filter wordt gevoed door bodemdrain(s) Bij een pompgevoed systeem staat de pomp in het water en stuwt het water naar het filter.

Zwaartekracht
Het voordeel van een gravitysysteem is dat het vuil niet door de pomp gaat en versnipperd wordt maar dat de grote delen in een voorfilter komen waar ze gemakkelijk verwijderd kunnen worden. Tevens zijn er dan geen slangen, slangklemmen en pompen in de vijver waaraan een koi zich kan beschadigen.

Op hoogte
Bij een pompgevoed systeem staat het filter boven de waterlijn. Door de grotere opvoerhoogte levert een pomp minder water dan bij een gravity systeem. Een pompgevoed systeem is meestal lang geleden aangelegd. Vanwege de voordelen worden nieuwe systemen meestal gravity aangelegd.

Waterval
Tegenwoordig zijn er ook vele regelbare pompen in de omloop, u kunt dan de flow door het filter regelen en daarmee ook de opgenomen wattage. Voor grote watervallen heeft men een pomp nodig die tot op grote hoogte zijn water kan verpompen, ook die kan Kiëta Koi leveren.

Onze collectie
Kiëta Koi heeft vele soorten pompen op voorraad en opgesteld staan. We kunnen pompen leveren van 3500 liter/uur tot meer dan 50000 liter/uur. Kom voor een advies voor de juiste pomp bij ons langs, of krijg een impressie in onze webshop.

Nishikigoi - Kiëta Koi Veendam

Nishikigoi

Definitie en oorsprong van koi Nishikigoi is de algemene benaming voor gekleurde karpers afkomstig uit Japan. De vele prachtige koi variëteiten die we kennen, stammen allemaal af van de zwarte vis di... lees verder »

Bomen- en plantenverzorgingskalender - Kiëta Koi Veendam

Bomen- en plantenverzorgingskalender

Niet alleen uw koi en koivijver dienen met zorg te worden onderhouden, maar ook de begroeiing heeft liefde en aandacht nodig. En dat vergt enige kennis van de getijden. Wanneer mag u bijvoorbeeld uw b... lees verder »

Contact via Whatsapp