Waar blijven uw koi tijdens een verhuizing?

Waar blijven uw koi tijdens een verhuizing?

Waar blijven uw koi tijdens een verhuizing? Kiëta Koi Veendam

Bij de bouw van een koivijver kiest u natuurlijk voor de vorm en de uitstraling die bij u past, en die in harmonie is met uw tuin. Maar wanneer het huis niet langer voldoet aan uw wooneisen, of u om een andere reden (tijdelijk) moet verhuizen, bijvoorbeeld in verband met een verbouwing of aardbevingsschade, dan is het fijn om te weten wat de opties zijn voor de opvang van de koi in uw vijver.

Tijdelijke oppasser
Allereerst is het belangrijk te bepalen hoe lang u wegblijft, en of u helemaal weggaat, of dat u in de buurt blijft. Gaat uw bijvoorbeeld verhuizen en heeft het nieuwe huis reeds een koivijver? Dan kunt u ervoor kiezen om de koi in de huidige vijver te laten zwemmen, tot u de vijver van het nieuwe huis zwemklaar hebt gemaakt. Maak van te voren duidelijke afspraken met de nieuwe bewoners, aangezien zij tijdelijk (een deel van) de verzorging van uw koi op zich zullen nemen. Ziet u dit niet zitten en moeten de koi toch tijdig worden ondergebracht? Lees dan verder.

Nieuwe vijver
Wanneer een nieuw onderkomen voor uw koi nog moet worden aangelegd in de vorm van een vijver binnens- of buitenshuis, kunt u de koi eventueel tijdelijk verzorgen in een quarantaine bak, oftewel Q-bak. Denk eraan dat u de pompen laat meedraaien, om het biologisch evenwicht zoveel mogelijk intact te houden. Maar houd er tevens rekening mee dat de veranderende omgeving voor stress kan zorgen bij uw dieren, en dat u dus naast de bouw van een koivijver, ook nog de zorg voor uw koi heeft. U kunt er daarom ook voor kiezen uw koi tijdelijk bij een specialist onder te brengen.

Raad en daad
Bij Kiëta Koi in Veendam bent u verzekerd van een goede tijdelijke opvang van uw koi tegen een redelijk tarief. Uw geliefde koi worden bij ons verzorgd door een vakbekwame specialist, met jarenlange ervaring in het houden en verzorgen van koi. Maar wij doen meer. Hebt u advies nodig over het reinigen of controleren van een reeds bestaande, in onbruik geraakte vijver, bijvoorbeeld bij de nieuwe woning? Of wilt u meer weten over het aanleggen van een nieuwe vijver of dit aan een specialist uitbesteden? Maak dan gebruik van onze expertise. Neem contact op met Kiëta Koi via 0598-717581 of e-mail ons op kieta@kietakoi.nl. Wij helpen u graag.

Facebook
Volg Kiëta Koi op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom dé koispecialist van het Noorden: Kiëta Koi in Veendam.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Het einde van de winter in zicht - Kiëta Koi Veendam

Het einde van de winter in zicht

29 maart 2024 - Het einde van de winter komt in zicht! Nog even en dan zullen we weer volop kunnen genieten van de beweeglijkheid van onze koi en misschien zelfs al de eerste middag of avond buiten doorbrengen. Hebt... lees verder »

Tweede paasdag Zijn we geopend - Kiëta Koi Veendam

Tweede paasdag Zijn we geopend

28 maart 2024 - Op aankomende tweede paasdag 1 April 2024 Zijn we geopend van 10,00 uur Tot 16,00... lees verder »

Contact via Whatsapp