Koi en watercondities

Verbeteren van koi en watercondities

Verbeteren van koi en watercondities

Musashi Milk Acid Bacteria herstelt het NATUURLIJK evenwicht! Met specifiek geselecteerde melkzuurbacteriën.
Wanneer de verschillende vijveronderdelen; het filter, de pomp(en), luchttoevoer, de U.V., eventueel de ozon en de vissen en hun afvalproducten in evenwicht zijn,
Kunnen algen, rottingsbacteriën, schimmels en ziekteverwekkende bacteriën zich niet explosief vermeerderen en voelen uw koi zich uitstekend.
In de praktijk blijkt het vaak even wat moeilijker te zijn, om deze evenwichtsituatie te realiseren, of te handhaven; er ontstaat meestal door allerlei oorzaken een vijver die maar niet helder wil worden, met dikwijls een draadalgplaag, ziektes en lusteloze koi tot gevolg.
Helaas blijkt dikwijls dat, te veel voeren, of te veel koi in een te kleine vijver hiervan de oorzaak is. Natuurlijk moet het filter wel in evenwicht zijn met de belasting van het water. U kunt dit ook door een vakman laten controleren mocht u er zelf niet uitkomen.
Musashi Milk Acid Bacteria met zijn zeer specifiek geselecteerde melkzuurbacteriën levert een zeer belangrijke bijdrage aan het herstel en behoud van het biologische evenwicht van de koi en het vijverwater.
Musashi Milk Acid Bacteria conditioneert het water onmiddellijk van o.a. vers gevulde vijvers. Flitsen en schuren worden tot een minimum beperkt.
Bij nieuw gebouwde vijvers laten we deze eerst een week proefdraaien, dan laten we deze weer helemaal leeg lopen en vullen de vijver, helemaal op nieuw om de aanwezige bouwstofresten of chemicaliën te verwijderen.
Indien u te veel water in één keer uit een bestaande vijver heeft ververst, kunt u ook een Musashi Milk Acid Bacteria toevoegen. Hierdoor vermindert u de gevolgen van de verstoring van de balans van het water in uw vijver en de nare gevolgen daarvan, zoals b.v. witte stip, schuren, flitsen etc.
Musashi Milk Acid Bacteria specifiek geselecteerde melkzuurbacteriën in uw vijver.
De actieve koivijver hobbyist zal er alles aan doen, om de processen in de vijver met het water en de vissen, zo optimaal mogelijk, gezond te houden.
Door het verminderen van afvalstoffen, door regelmatig onderhoud en niet overmatig voeren, beperkt u koi liefhebbers de hoeveelheid organische en giftige stoffen in de vijver en in het filter.
Toch wil het soms niet lukken. En het evenwicht is verstoord.
Nu is het mogelijk om het natuurlijke evenwicht te herstellen en/of te activeren door middel van deze specifiek geselecteerde melkzuurbacteriën in
Tovermiddelen bestaan niet, ook niet voor koi! Voorkomen is beter dan genezen

Verwaarloosde zieke koi kunnen slechts met alle mogelijke moeite door een officiële koi dokter gered worden, met of zonder blijvend letsel.

Observeer daarom dagelijks en grijp op tijd in. Doe regelmatig aan onderhoud en voer verstandig en van goede kwaliteit.

Musashi Milk Acid Bacteria is een krachtig, 100% biologisch, multifunctioneel product voor het herstel én het voorkomen van bacteriële aandoeningen,
Musashi Milk Acid Bacteria - herstelt het evenwicht in uw vijver en filter
- conditioneert en verbetert vijverwater en koi - is 100% onschadelijk

Meer informatie op: https://www.musashiproducts.nl/producten/milk-acid-bacteria/

Gesloten van 21-12-2023 Tot 14-01–2024 - Kiëta Koi Veendam

Gesloten van 21-12-2023 Tot 14-01–2024

22 november 2023 - i.v.m. feestdagen zijn we gesloten van 21-12-2022 Tot 14-01–2023 Zaterdag 14 januari staan wij weer voor U klaar van 10.00 tot 17.00 uur. Mocht u toch onverwacht onze hulp nodig zijn neem dan... lees verder »

SuperBead filters, het filter voor een perfecte vijver - Kiëta Koi Veendam

SuperBead filters, het filter voor een perfecte vijver

22 november 2023 - In de jaren zeventig heeft Dr. Ronald F. Malone het BubbleBead filer (BBF) ontwikkeld. In die tijd een enorme vooruitgang. In Nederland is de BBF doorontwikkeld, met sinds enige jaren het SuperBead... lees verder »

Contact via Whatsapp