Blogberichten, reisverslagen en nieuws

« < 1 2 3 > »
Waarom groeien koi sneller in Japan? - Kiëta Koi Veendam

Waarom groeien koi sneller in Japan?

Bij Kiëta Koi in Veendam staan we niet alleen voor u klaar als het gaat om de aanschaf van koi en koi-attributen, zoals vijverbenodigdheden, koivoer... lees verder »

Waar blijven uw koi tijdens een verhuizing? - Kiëta Koi Veendam

Waar blijven uw koi tijdens een verhuizing?

Bij de bouw van een koivijver kiest u natuurlijk voor de vorm en de uitstraling die bij u past, en die in harmonie is met uw tuin. Maar wanneer het... lees verder »

Zuurstof is van levensbelang! - Kiëta Koi Veendam

Zuurstof is van levensbelang!

Eén van de belangrijkste zaken die in orde moet zijn in uw koivijver is het gehalte zuurstof (O2). Als vijverhouder weet u waarschijnlijk al wel dat... lees verder »

De geschiedenis van de Nishikigoi - Kiëta Koi Veendam

De geschiedenis van de Nishikigoi

Nishikigoi is de algemene benaming voor gekleurde karpers afkomstig uit Japan. De vele prachtige koivariëteiten die we kennen, stammen allemaal af... lees verder »

Japanse koi vs Europese koi - Kiëta Koi Veendam

Japanse koi vs Europese koi

Waarom zijn de in Japan geboren koi duurder dan koi die in Europa zijn geboren? Allereerst is daar de selectie van goede en slechte koi in Japan.... lees verder »

Het belang van zuurstof voor het biologisch filter - Kiëta Koi Veendam

Het belang van zuurstof voor het biologisch filter

Het belang van voldoende zuurstof in de vijver is al jaren bekend. Koi hebben minimaal 7 mg/ltr nodig om optimaal te functioneren. Maar hoeveel heeft... lees verder »

Waarom ozon (O3) zo belangrijk is - Kiëta Koi Veendam

Waarom ozon (O3) zo belangrijk is

Het belang van gebruik van ozon (O3) laat zich vastleggen in een aantal belangrijke resultaten welke voor een gezonde vijver en blije koi onmisbaar... lees verder »

pH crash voorkomen - Kiëta Koi Veendam

pH crash voorkomen

KH, water verversen om een mogelijk pH crash te voorkomen. Water verversen? Voorkomen is beter dan genezen. Voorkom een pH-crash. Afgelopen week... lees verder »

ORP wat is het en wat kan ik er mee? - Kiëta Koi Veendam

ORP wat is het en wat kan ik er mee?

ORP, oxidation reduction potential, of oxidatie reductie potentiaal. De eenheid wordt weergegeven in mV. Het staat voor de kwaliteit van het water.... lees verder »

Wat zit er op een goede microscoop? - Kiëta Koi Veendam

Wat zit er op een goede microscoop?

Bij aanschaf van een microscoop bij Kiëta Koi geven we u les in het omgaan met de microscoop en het afstrijken van koi. Hier vertellen we u alvast... lees verder »

« < 1 2 3 > »
Het einde van de winter in zicht - Kiëta Koi Veendam

Het einde van de winter in zicht

Het einde van de winter komt in zicht! Nog even en dan zullen we weer volop kunnen genieten van de beweeglijkheid van onze koi en misschien zelfs al de eerste middag of avond buiten doorbrengen. Hebt ... lees verder »

Nishikigoi - Kiëta Koi Veendam

Nishikigoi

Definitie en oorsprong van koi Nishikigoi is de algemene benaming voor gekleurde karpers afkomstig uit Japan. De vele prachtige koi variëteiten die we kennen, stammen allemaal af van de zwarte vis di... lees verder »

Contact via Whatsapp