Eén van de belangrijkste zaken die in orde moet zijn in uw koivijver is het gehalte zuurstof (O2). Als vijverhouder weet u waarschijnlijk al wel dat... lees verder »
Nishikigoi is de algemene benaming voor gekleurde karpers afkomstig uit Japan. De vele prachtige koivariëteiten die we kennen, stammen allemaal af... lees verder »
Het belang van voldoende zuurstof in de vijver is al jaren bekend. Koi hebben minimaal 7 mg/ltr nodig om optimaal te functioneren. Maar hoeveel heeft... lees verder »
Het belang van gebruik van ozon (O3) laat zich vastleggen in een aantal belangrijke resultaten welke voor een gezonde vijver en blije koi onmisbaar... lees verder »
KH, water verversen om een mogelijk pH crash te voorkomen. Water verversen? Voorkomen is beter dan genezen. Voorkom een pH-crash. Afgelopen week... lees verder »
ORP, oxidation reduction potential, of oxidatie reductie potentiaal. De eenheid wordt weergegeven in mV. Het staat voor de kwaliteit van het water.... lees verder »
Bij aanschaf van een microscoop bij Kiëta Koi geven we u les in het omgaan met de microscoop en het afstrijken van koi. Hier vertellen we u alvast... lees verder »
Nog een klein stukje informatie over de stikstofkringloop. De stikstofkringloop is gebaseerd op het omzetten van ammonia tot uiteindelijk nitraat.... lees verder »
22 november 2024 - Beste allemaal, Na de zeer geslaagde “Kiëta Koi Azukari Challenge” 2023 zijn we voornemens om op veler verzoek, wederom een nieuwe Azukari Challenge te organiseren. Inmiddels hebben diverse... lees verder »
22 november 2023 - In de jaren zeventig heeft Dr. Ronald F. Malone het BubbleBead filer (BBF) ontwikkeld. In die tijd een enorme vooruitgang. In Nederland is de BBF doorontwikkeld, met sinds enige jaren het SuperBead... lees verder »