Blogberichten, reisverslagen en nieuws

« < 1 2 3 > »
Bomen- en plantenverzorgingskalender - Kiëta Koi Veendam

Bomen- en plantenverzorgingskalender

Niet alleen uw koi en koivijver dienen met zorg te worden onderhouden, maar ook de begroeiing heeft liefde en aandacht nodig. En dat vergt enige kenni... lees verder »

Koihunting in Japan - een uniek kijkje in ons dagboek! - Kiëta Koi Veendam

Koihunting in Japan - een uniek kijkje in ons dagboek!

"Het was niet eenvoudig, maar er zullen heel wat harten sneller gaan kloppen!" Een exclusieve kijk in het dagboek van Kiëta Koi-eigenaar Bennie Wieg... lees verder »

Waarom groeien koi sneller in Japan? - Kiëta Koi Veendam

Waarom groeien koi sneller in Japan?

Bij Kiëta Koi in Veendam staan we niet alleen voor u klaar als het gaat om de aanschaf van koi en koi-attributen, zoals vijverbenodigdheden, koivoer ... lees verder »

Winkel op tweede paasdag extra voordelig bij Kiëta Koi! - Kiëta Koi Veendam

Winkel op tweede paasdag extra voordelig bij Kiëta Koi!

Met Goede Vrijdag en natuurlijk Pasen het komende weekend in het verschiet is de kans groot dat u gaat genieten van een paar heerlijke vrije dagen. Di... lees verder »

Waar blijven uw koi tijdens een verhuizing? - Kiëta Koi Veendam

Waar blijven uw koi tijdens een verhuizing?

Bij de bouw van een koivijver kiest u natuurlijk voor de vorm en de uitstraling die bij u past, en die in harmonie is met uw tuin. Maar wanneer het hu... lees verder »

Zuurstof is van levensbelang! - Kiëta Koi Veendam

Zuurstof is van levensbelang!

Eén van de belangrijkste zaken die in orde moet zijn in uw koivijver is het gehalte zuurstof (O2). Als vijverhouder weet u waarschijnlijk al wel dat ... lees verder »

Het einde van de winter in zicht - Kiëta Koi Veendam

Het einde van de winter in zicht

Het einde van de winter komt in zicht! Nog even en dan zullen we weer volop kunnen genieten van de beweeglijkheid van onze koi en misschien zelfs al d... lees verder »

De geschiedenis van de Nishikigoi - Kiëta Koi Veendam

De geschiedenis van de Nishikigoi

Nishikigoi is de algemene benaming voor gekleurde karpers afkomstig uit Japan. De vele prachtige koivariëteiten die we kennen, stammen allemaal af va... lees verder »

Japanse koi vs Europese koi - Kiëta Koi Veendam

Japanse koi vs Europese koi

Waarom zijn de in Japan geboren koi duurder dan koi die in Europa zijn geboren? Allereerst is daar de selectie van goede en slechte koi in Japan. Uit... lees verder »

Het belang van zuurstof voor het biologisch filter - Kiëta Koi Veendam

Het belang van zuurstof voor het biologisch filter

Het belang van voldoende zuurstof in de vijver is al jaren bekend. Koi hebben minimaal 7 mg/ltr nodig om optimaal te functioneren. Maar hoeveel heeft ... lees verder »

« < 1 2 3 > »

Aangepaste openingstijden in de winter periode

We zijn gesloten tot 08-02-2020. Voor dringende zaken kunt U natuurlijk op afspraak bij ons terecht. Bel: voor afspraak (0031) 6 53 80 02 16 Of: (0031) 598 - 71 75 81 We hopen dat het zonnetje weer snel mag schijnen.... lees verder »

Nishikigoi - Kiëta Koi Veendam

Nishikigoi

Definitie en oorsprong van koi Nishikigoi is de algemene benaming voor gekleurde karpers afkomstig uit Japan. De vele prachtige koi variëteiten die we kennen, stammen allemaal af van de zwarte vis di... lees verder »