Blogberichten, reisverslagen en nieuws

« < 1 2
Waar blijven uw koi tijdens een verhuizing? - Kiëta Koi Veendam

Waar blijven uw koi tijdens een verhuizing?

13 maart 2018 - Bij de bouw van een koivijver kiest u natuurlijk voor de vorm en de uitstraling die bij u past, en die in harmonie is met uw tuin. Maar wanneer het... lees verder »

Zuurstof is van levensbelang!

28 februari 2018 - Eén van de belangrijkste zaken die in orde moet zijn in uw koivijver is het gehalte zuurstof (O2). Als vijverhouder weet u waarschijnlijk al wel dat... lees verder »

De geschiedenis van de Nishikigoi - Kiëta Koi Veendam

De geschiedenis van de Nishikigoi

31 januari 2018 - Nishikigoi is de algemene benaming voor gekleurde karpers afkomstig uit Japan. De vele prachtige koivariëteiten die we kennen, stammen allemaal af... lees verder »

Het belang van zuurstof voor het biologisch filter - Kiëta Koi Veendam

Het belang van zuurstof voor het biologisch filter

31 januari 2018 - Het belang van voldoende zuurstof in de vijver is al jaren bekend. Koi hebben minimaal 7 mg/ltr nodig om optimaal te functioneren. Maar hoeveel heeft... lees verder »

Waarom ozon (O3) zo belangrijk is

31 januari 2018 - Het belang van gebruik van ozon (O3) laat zich vastleggen in een aantal belangrijke resultaten welke voor een gezonde vijver en blije koi onmisbaar... lees verder »

pH crash voorkomen - Kiëta Koi Veendam

pH crash voorkomen

31 januari 2018 - KH, water verversen om een mogelijk pH crash te voorkomen. Water verversen? Voorkomen is beter dan genezen. Voorkom een pH-crash. Afgelopen week... lees verder »

ORP wat is het en wat kan ik er mee? - Kiëta Koi Veendam

ORP wat is het en wat kan ik er mee?

31 januari 2018 - ORP, oxidation reduction potential, of oxidatie reductie potentiaal. De eenheid wordt weergegeven in mV. Het staat voor de kwaliteit van het water.... lees verder »

Wat zit er op een goede microscoop?

24 oktober 2017 - Bij aanschaf van een microscoop bij Kiëta Koi geven we u les in het omgaan met de microscoop en het afstrijken van koi. Hier vertellen we u alvast... lees verder »

Stikstofkringloop - Kiëta Koi Veendam

Stikstofkringloop

3 oktober 2017 - Nog een klein stukje informatie over de stikstofkringloop. De stikstofkringloop is gebaseerd op het omzetten van ammonia tot uiteindelijk nitraat.... lees verder »

« < 1 2
Het einde van de winter in zicht - Kiëta Koi Veendam

Het einde van de winter in zicht

29 maart 2024 - Het einde van de winter komt in zicht! Nog even en dan zullen we weer volop kunnen genieten van de beweeglijkheid van onze koi en misschien zelfs al de eerste middag of avond buiten doorbrengen. Hebt... lees verder »

Tweede paasdag Zijn we geopend - Kiëta Koi Veendam

Tweede paasdag Zijn we geopend

28 maart 2024 - Op aankomende tweede paasdag 1 April 2024 Zijn we geopend van 10,00 uur Tot 16,00... lees verder »

Contact via Whatsapp