Waarom ozon (O3) zo belangrijk is

Waarom ozon (O3) zo belangrijk is

Het belang van gebruik van ozon (O3) laat zich vastleggen in een aantal belangrijke resultaten welke voor een gezonde vijver en blije koi onmisbaar zijn. Ook u als koivijverhouder (en -liefhebber) zult hiervan profiteren.

Ozon (O3) zorgt voor:
- Kraakhelder water.
- Het water wordt verrijkt met veel extra zuurstof waardoor de biologische capaciteit van je filters wordt uitgebreid. Dit omdat ozon na oxidatie vervalt in zuurstof (O2).
- Nitriet, algen, feromonen, fosfaten, geur- en kleurstoffen worden uit het vijverwater verwijderd. Tevens volgt er een verlaging van de Total Dissolved Solids (TDS) waarde en de bacteriedruk.
- Door het gebruik van ozon zal de bacteriedruk verminderen, waardoor de koi meer tijd krijgt voor het herstel. Alleen bacteriën die in contact komen met ozon worden vernietigd, dus niet de bacteriën in het filter.
- Door de verlaging van de TDS, feromonen, virussen, en een lagere bacteriedruk zal de koi minder stress hebben, daardoor zal de koi zich beter kunnen ontwikkelen.
- Door het gebruik van ozon vermindert de kans op ziekten en parasieten. Uw koi worden niet steriel bij het gebruik van ozon.
- Ozon verwijderd resten van medicatie, dit is ook de reden waarom ozon uitgeschakeld moet zijn bij het gebruik van een medicijn.

Hebt u interesse? Kom dan gerust eens bij ons kijken naar een werkende installatie tijdens onze openingstijden.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Het einde van de winter in zicht - Kiëta Koi Veendam

Het einde van de winter in zicht

29 maart 2024 - Het einde van de winter komt in zicht! Nog even en dan zullen we weer volop kunnen genieten van de beweeglijkheid van onze koi en misschien zelfs al de eerste middag of avond buiten doorbrengen. Hebt... lees verder »

Tweede paasdag Zijn we geopend - Kiëta Koi Veendam

Tweede paasdag Zijn we geopend

28 maart 2024 - Op aankomende tweede paasdag 1 April 2024 Zijn we geopend van 10,00 uur Tot 16,00... lees verder »

Contact via Whatsapp