Waarom ozon (O3) zo belangrijk is

Waarom ozon (O3) zo belangrijk is Kiëta Koi Veendam

Het belang van gebruik van ozon (O3) laat zich vastleggen in een aantal belangrijke resultaten welke voor een gezonde vijver en blije koi onmisbaar zijn. Ook u als koivijverhouder (en -liefhebber) zult hiervan profiteren.

Ozon (O3) zorgt voor:
- Kraakhelder water.
- Het water wordt verrijkt met veel extra zuurstof waardoor de biologische capaciteit van je filters wordt uitgebreid. Dit omdat ozon na oxidatie vervalt in zuurstof (O2).
- Nitriet, algen, feromonen, fosfaten, geur- en kleurstoffen worden uit het vijverwater verwijderd. Tevens volgt er een verlaging van de Total Dissolved Solids (TDS) waarde en de bacteriedruk.
- Door het gebruik van ozon zal de bacteriedruk verminderen, waardoor de koi meer tijd krijgt voor het herstel. Alleen bacteriën die in contact komen met ozon worden vernietigd, dus niet de bacteriën in het filter.
- Door de verlaging van de TDS, feromonen, virussen, en een lagere bacteriedruk zal de koi minder stress hebben, daardoor zal de koi zich beter kunnen ontwikkelen.
- Door het gebruik van ozon vermindert de kans op ziekten en parasieten. Uw koi worden niet steriel bij het gebruik van ozon.
- Ozon verwijderd resten van medicatie, dit is ook de reden waarom ozon uitgeschakeld moet zijn bij het gebruik van een medicijn.

Hebt u interesse? Kom dan gerust eens bij ons kijken naar een werkende installatie tijdens onze openingstijden.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de Blogpagina.

Aanstaande 24/26/27&28 juli hebben we een mooie aanbieding!

Aanstaande 24/26/27&28 juli hebben we een mooie aanbieding! U krijgt 20% kassa korting op al onze koi (steur ) voer !!!... lees verder »

Nishikigoi - Kiëta Koi Veendam

Nishikigoi

Definitie en oorsprong van koi Nishikigoi is de algemene benaming voor gekleurde karpers afkomstig uit Japan. De vele prachtige koi variëteiten die we kennen, stammen allemaal af van de zwarte vis di... lees verder »