Waarom ozon (O3) zo belangrijk is

Waarom ozon (O3) zo belangrijk is Kiëta Koi Veendam

Het belang van gebruik van ozon (O3) laat zich vastleggen in een aantal belangrijke resultaten welke voor een gezonde vijver en blije koi onmisbaar zijn. Ook u als koivijverhouder (en -liefhebber) zult hiervan profiteren.

Ozon (O3) zorgt voor:
- Kraakhelder water.
- Het water wordt verrijkt met veel extra zuurstof waardoor de biologische capaciteit van je filters wordt uitgebreid. Dit omdat ozon na oxidatie vervalt in zuurstof (O2).
- Nitriet, algen, feromonen, fosfaten, geur- en kleurstoffen worden uit het vijverwater verwijderd. Tevens volgt er een verlaging van de Total Dissolved Solids (TDS) waarde en de bacteriedruk.
- Door het gebruik van ozon zal de bacteriedruk verminderen, waardoor de koi meer tijd krijgt voor het herstel. Alleen bacteriën die in contact komen met ozon worden vernietigd, dus niet de bacteriën in het filter.
- Door de verlaging van de TDS, feromonen, virussen, en een lagere bacteriedruk zal de koi minder stress hebben, daardoor zal de koi zich beter kunnen ontwikkelen.
- Door het gebruik van ozon vermindert de kans op ziekten en parasieten. Uw koi worden niet steriel bij het gebruik van ozon.
- Ozon verwijderd resten van medicatie, dit is ook de reden waarom ozon uitgeschakeld moet zijn bij het gebruik van een medicijn.

Hebt u interesse? Kom dan gerust eens bij ons kijken naar een werkende installatie tijdens onze openingstijden.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de Blogpagina.

Aangepaste openingstijden - Kiëta Koi Veendam

Aangepaste openingstijden

In de vakantieperiode hebben wij aangepaste openingstijden: Zondagen 29 juli, 5 augustus, 12 augustus, 19 augustus: Zijn wij gesloten!! Extra geopend op donderdag 30 september van 18 uur tot 21 uur. ... lees verder »

Voorkom een pH-crash - Kiëta Koi Veendam

Voorkom een pH-crash

Wist u dat het verversen van water in Noord-Nederland voldoende is om een pH-crash te voorkomen? De ideale KH ligt tussen de 7 en 8. Regelmatig spoelen vermindert ook het aantal feromonen, welke groei... lees verder »