Het belang van zuurstof voor het biologisch filter

Het belang van zuurstof voor het biologisch filter Kiëta Koi Veendam

Het belang van voldoende zuurstof in de vijver is al jaren bekend. Koi hebben minimaal 7 mg/ltr nodig om optimaal te functioneren. Maar hoeveel heeft een biologisch filter nodig?

Wij hebben dit getest met een redelijk stabiele pH en temperatuur, een voerautomaat die royaal voert en metingen gedaan met de luchtpomp. 24 uur aan en daarna een tijdje uit. Daarna nogmaals de luchtpomp aan en elk half uur een meting met Hanna meetapparatuur.

Uitslag
Wat je in de grafiek ziet is bij de laagste O2-waarden het NH3/4 het hoogst is en boven de 10mg/ltr. Lage NH3/4-waarden zijn in de zomer alleen te bereiken door te beluchten. Ook de NO2-waarden zijn dan significant lager. Dit terwijl er hetzelfde gevoerd wordt het aantal vissen gelijk blijft.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de Blogpagina.

Aangepaste openingstijden - Kiëta Koi Veendam

Aangepaste openingstijden

In de vakantieperiode hebben wij aangepaste openingstijden: Zondagen 29 juli, 5 augustus, 12 augustus, 19 augustus: Zijn wij gesloten!! Extra geopend op donderdag 30 september van 18 uur tot 21 uur. ... lees verder »

Voorkom een pH-crash - Kiëta Koi Veendam

Voorkom een pH-crash

Wist u dat het verversen van water in Noord-Nederland voldoende is om een pH-crash te voorkomen? De ideale KH ligt tussen de 7 en 8. Regelmatig spoelen vermindert ook het aantal feromonen, welke groei... lees verder »