ORP wat is het en wat kan ik er mee?

ORP wat is het en wat kan ik er mee? Kiëta Koi Veendam

ORP, oxidation reduction potential, of oxidatie reductie potentiaal. De eenheid wordt weergegeven in mV.

Het staat voor de kwaliteit van het water. Lage waarden betekend een vervuilde vijver. De vijver heeft dan heel veel zuurstof nodig om het vuil in de vijver te verwerken. Zoals we weten is een lage zuurstof gehalte slecht voor het leven in de vijver. Bacteriën, hebben voldoende zuurstof nodig om een goede biologische evenwicht te creëren. Koi hebben ook veel zuurstof nodig om zich prettig te voelen in de vijver, anders zullen ze stress ondervinden. Een waarde tussen de 180 en 350 mV is goed voor onze vijvers.

ORP is ook een meetwaarde voor mensen die ozon gebruiken, zie ook ons artikel over ozon. Ook een te hoge waarde is niet goed, zie de tabel. Kiëtakoi meet deze waarden met de Hanna Combo HI98121 en Hanna HI98196.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de Blogpagina.

Aangepaste openingstijden - Kiëta Koi Veendam

Aangepaste openingstijden

In de vakantieperiode hebben wij aangepaste openingstijden: Zondagen 29 juli, 5 augustus, 12 augustus, 19 augustus: Zijn wij gesloten!! Extra geopend op donderdag 30 september van 18 uur tot 21 uur. ... lees verder »

Voorkom een pH-crash - Kiëta Koi Veendam

Voorkom een pH-crash

Wist u dat het verversen van water in Noord-Nederland voldoende is om een pH-crash te voorkomen? De ideale KH ligt tussen de 7 en 8. Regelmatig spoelen vermindert ook het aantal feromonen, welke groei... lees verder »