ORP wat is het en wat kan ik er mee?

ORP wat is het en wat kan ik er mee? Kiëta Koi Veendam

ORP, oxidation reduction potential, of oxidatie reductie potentiaal. De eenheid wordt weergegeven in mV.

Het staat voor de kwaliteit van het water. Lage waarden betekend een vervuilde vijver. De vijver heeft dan heel veel zuurstof nodig om het vuil in de vijver te verwerken. Zoals we weten is een lage zuurstof gehalte slecht voor het leven in de vijver. Bacteriën, hebben voldoende zuurstof nodig om een goede biologische evenwicht te creëren. Koi hebben ook veel zuurstof nodig om zich prettig te voelen in de vijver, anders zullen ze stress ondervinden. Een waarde tussen de 180 en 350 mV is goed voor onze vijvers.

ORP is ook een meetwaarde voor mensen die ozon gebruiken, zie ook ons artikel over ozon. Ook een te hoge waarde is niet goed, zie de tabel. Kiëtakoi meet deze waarden met de Hanna Combo HI98121 en Hanna HI98196.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de Blogpagina.

Aanstaande 24/26/27&28 juli hebben we een mooie aanbieding!

Aanstaande 24/26/27&28 juli hebben we een mooie aanbieding! U krijgt 20% kassa korting op al onze koi (steur ) voer !!!... lees verder »

Nishikigoi - Kiëta Koi Veendam

Nishikigoi

Definitie en oorsprong van koi Nishikigoi is de algemene benaming voor gekleurde karpers afkomstig uit Japan. De vele prachtige koi variëteiten die we kennen, stammen allemaal af van de zwarte vis di... lees verder »