Categorieën

Breeders Secret / ProBites

Breeders Secret is een zeer zuiver en natuurlijk kleiproduct voor in de vijver. Het bevat een schat aan mineralen en sporenelementen welke in het meeste drinkwater ontbreken. Dit natuurzuiver kleiproduct voedt als geen ander de pigmentcellen van uw Koi en brengt de huid in stralende conditie. Koi nemen de klei op via de huid waardoor de kwaliteit van de slijmlaag en zijn beschermende werking sterk wordt verbeterd. Mineralen en sporenelementen leveren een belangrijke bijdrage aan de spijsvertering en verbeteren het zuurstoftransport in het bloed.

Breeders Secret neutraliseert ook gelijk de bacteriologische activiteiten in de vijver en bindt zich aan zeer fijne vuildeeltjes. Het resultaat is een heldere vijver. Het helpt leidingen schoon te houden en vermindert aanslag en verstopping door vuildeeltjes.

Dosering
U kunt er voor kiezen om Breeders Secret dagelijks of wekelijks toe te voegen. Bij dagelijkse kleine doseringen is een vertroebeling van het vijverwater nauwelijks zichtbaar terwijl u toch de waardevolle klei toevoegt. Bij hogere doseringen kan de vijver enkele uren troebel worden. Wij adviseren u dan om Breeders Secret ’s avonds te gebruiken. Wij gebruiken het op onze binnenvijver 3 maal per week bij nikoi. We voegen het dus toe in een hoeveelheid van 3 x 4 gram op 1000 liter vijverwater.

Dagelijkse doseringen:
Dagelijks 2 gram Breeders Secret op 1000 liter vijverwater. Weeg de benodigde hoeveelheid klei af en los dit op in een emmer of gieter met (vijver)water. Het mengsel over de gehele vijver verdelen.

Wekelijkse doseringen \'s avonds:
1 x 12 gram op 1000 liter (vijver)water of
2 x 6 gram op 1000 liter (vijver)water of
3 x 4 gram op 1000 liter (vijver)water.

Breeders Secret kan niet overgedoseerd worden. Bij overdosering kan het vijverwater slechts troebel worden wat na enkele uren of dagen weer verdwijnt.

Breeders Secret en zout.
De klei kan gebruikt worden in combinatie met zoutgehaltes tot 0,03%.

Breeders Secret en UV.
De werking van Breeders Secret wordt niet beïnvloed door UV licht. De UV lamp hoeft u daarom niet uit te schakelen.

Breeders Secret en medicijnen.
Wij adviseren u om de klei niet te gebruiken in combinatie met medicijnen. Dit om de werking van de medicijnen niet te verstoren. Na de behandeling met medicijnen kunt u een grotere dosering overwegen om de evt. nog aanwezige reststoffen te neutraliseren.

Breeders Secret en watertemperatuur.
Breeders Secret kan gebruikt worden bij watertemperaturen van 5 tot 24 graden.

Veiligheid:
Breeders Secret is een zuiver natuurproduct en veilig voor mens en dier. Vermijd overmatige inademing om irritatie aan de luchtwegen te voorkomen. Bij contact met de ogen, uitspoelen met water. Bij inslikken is er geen gevaar. Wegspoelen met water.

Wilt u nog meer zien? Ga dan naar de pagina Webshop.

Het einde van de winter in zicht - Kiëta Koi Veendam

Het einde van de winter in zicht

29 maart 2024 - Het einde van de winter komt in zicht! Nog even en dan zullen we weer volop kunnen genieten van de beweeglijkheid van onze koi en misschien zelfs al de eerste middag of avond buiten doorbrengen. Hebt... lees verder »

Tweede paasdag Zijn we geopend - Kiëta Koi Veendam

Tweede paasdag Zijn we geopend

28 maart 2024 - Op aankomende tweede paasdag 1 April 2024 Zijn we geopend van 10,00 uur Tot 16,00... lees verder »

Contact via Whatsapp