Het einde van de winter in zicht

Het einde van de winter in zicht Kiëta Koi Veendam

Het einde van de winter komt in zicht! Nog even en dan zullen we weer volop kunnen genieten van de beweeglijkheid van onze koi en misschien zelfs al de eerste middag of avond buiten doorbrengen. Hebt u al voorbereidingen getroffen om uw vijver zomerklaar te maken?

Kom eens langs in onze winkel aan de Ommelanderwijk 323 in Veendam. Hier bent u aan het juiste adres voor al uw filters, pompen, randapparatuur en voer. Wij hebben vele pompen en filters draaiend in de zaak.

Maar u kunt ook uitstekend bij ons terecht voor advies. Wij hebben vele jaren ervaring in het houden van koi en onderhouden en aanleggen van koivijvers.

Wij zijn geopend op zaterdag van 10:00 tot 16:30 uur, en op afspraak, dan graag wel even bellen van te voren met 0598-717581.

Vijveraanleg

Hebt u nog geen koivijver, maar bent u wel liefhebber en overweegt u een vijver aan te (laten) leggen? Wij staan u graag bij met raad en daad!

Voordat u daadwerkelijk begint met de aanleg van de vijver kunt u zich al voorbereiden. Hier geldt immers: goede voorbereiding is het halve werk! En daarbij kunnen een hoop vragen en eventuele problemen van te voren al op papier worden opgelost. U hebt waarschijnlijk al nagedacht over de vorm van de vijver, maar ook over de uitstraling ervan? Moet het een speels karakter hebben, of gaat u liever voor een formeel uiterlijk?

Waar komt de vijver precies? Het is belangrijk dat deze voor de helft in de schaduw ligt. Te veel zon zorgt er namelijk voor dat het vijverwater overdag snel opwarmt. Met als gevolg dat de watertemperatuur in de nachtelijke uurtjes weer snel daalt. Onze koi houden niet zo van temperatuurschommelingen. Daarbij gedijen algen goed bij direct zonlicht... Een pergola met schaduwdoek is een perfecte oplossing voor een tuin met onvoldoende schaduw!

Zoals gezegd helpen wij u graag, u kunt hier op onze website al veel informatie vinden over de aanleg van een vijver, maar een hoop vragen die u zult hebben beantwoorden wij graag in onze winkel. We zien u graag in onze vestiging in Veendam!

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de Blogpagina.

Aangepaste openingstijden - Kiëta Koi Veendam

Aangepaste openingstijden

In de vakantieperiode hebben wij aangepaste openingstijden: Zondagen 29 juli, 5 augustus, 12 augustus, 19 augustus: Zijn wij gesloten!! Extra geopend op donderdag 30 september van 18 uur tot 21 uur. ... lees verder »

Voorkom een pH-crash - Kiëta Koi Veendam

Voorkom een pH-crash

Wist u dat het verversen van water in Noord-Nederland voldoende is om een pH-crash te voorkomen? De ideale KH ligt tussen de 7 en 8. Regelmatig spoelen vermindert ook het aantal feromonen, welke groei... lees verder »