Het einde van de winter in zicht

Het einde van de winter in zicht

Het einde van de winter in zicht Kiëta Koi Veendam

Geschreven door:

Het einde van de winter komt in zicht! Nog even en dan zullen we weer volop kunnen genieten van de beweeglijkheid van onze koi en misschien zelfs al de eerste middag of avond buiten doorbrengen. Hebt u al voorbereidingen getroffen om uw vijver zomerklaar te maken?

Kom eens langs in onze winkel aan de Ommelanderwijk 323 in Veendam. Hier bent u aan het juiste adres voor al uw filters, pompen, randapparatuur en voer. Wij hebben vele pompen en filters als voorbeeld draaiend in de zaak.

Maar u kunt ook uitstekend bij ons terecht voor advies. Wij hebben vele jaren ervaring in het houden van koi en onderhouden en aanleggen van koivijvers.

Vijveraanleg

Hebt u nog geen koivijver, maar bent u wel liefhebber en overweegt u een vijver aan te (laten) leggen? Wij staan u graag bij met raad en daad!

Voordat u daadwerkelijk begint met de aanleg van de vijver kunt u zich al voorbereiden. Hier geldt immers: goede voorbereiding is het halve werk! En daarbij kunnen een hoop vragen en eventuele problemen van te voren al op papier worden opgelost. U hebt waarschijnlijk al nagedacht over de vorm van de vijver, maar ook over de uitstraling ervan? Moet het een speels karakter hebben, of gaat u liever voor een formeel uiterlijk?

Waar komt de vijver precies? Het is belangrijk dat deze voor de helft in de schaduw ligt. Te veel zon zorgt er namelijk voor dat het vijverwater overdag snel opwarmt. Met als gevolg dat de watertemperatuur in de nachtelijke uurtjes weer snel daalt. Onze koi houden niet zo van temperatuurschommelingen. Daarbij gedijen algen goed bij direct zonlicht... Een pergola met schaduwdoek is een perfecte oplossing voor een tuin met onvoldoende schaduw!

Zoals gezegd helpen wij u graag, u kunt hier op onze website al veel informatie vinden over de aanleg van een vijver, maar een hoop vragen die u zult hebben beantwoorden wij graag in onze winkel. We zien u graag in onze vestiging in Veendam!

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Het einde van de winter in zicht - Kiëta Koi Veendam

Het einde van de winter in zicht

29 maart 2024 - Het einde van de winter komt in zicht! Nog even en dan zullen we weer volop kunnen genieten van de beweeglijkheid van onze koi en misschien zelfs al de eerste middag of avond buiten doorbrengen. Hebt... lees verder »

Tweede paasdag Zijn we geopend - Kiëta Koi Veendam

Tweede paasdag Zijn we geopend

28 maart 2024 - Op aankomende tweede paasdag 1 April 2024 Zijn we geopend van 10,00 uur Tot 16,00... lees verder »

Contact via Whatsapp