Koihunting in Japan - een uniek kijkje in ons dagboek!

Koihunting in Japan - een uniek kijkje in ons dagboek!

Koihunting in Japan - een uniek kijkje in ons dagboek! Kiëta Koi Veendam

"Het was niet eenvoudig, maar er zullen heel wat harten sneller gaan kloppen!"

Een exclusieve kijk in het dagboek van Kiëta Koi-eigenaar Bennie Wiegman.

Reist u mee naar het land van de rijzende zon? Beleef met ons een intensieve maar zeer bevredigende zoektocht tijdens onze koihunt in Japan in 2018. Wij scheidden het kaf van het koren en vonden voor u de beste en mooiste koi, welke binnenkort allemaal te zien zijn bij Kiëta Koi in Veendam!

Bekijk al onze foto's en video's en lees reacties van andere koiliefhebbers op onze Facebookpagina.

5 april
Onze Japanreis begint! Kijken wat het weer voor moois oplevert...

6 april
De KLM-vlucht is zeer voorspoedig verlopen, weinig tot niet geslapen. Wel heel gezellig met de stewardessen, veel hapjes en drankjes. Vooral het laatste was heel goed geregeld, echt top!!

7 april
Japan heeft een vrije dag: bekijk video.

8 april
Onze eerste aankoop: shusui - ginrin Asagi 15-18 cm Yamajyu! Dan op naar Dainichi koi farm: bekijk video.

Onze tweede aankoop vandaag zijn 8 Tateshita van kweker Torazo. We kregen een heel mooi aanbod, dat we niet konden afslaan. Hij gaf ons een compliment voor de selectie die we hadden gemaakt.Toch mooi om te horen van de echte specialist!

Het laatste bezoekadres vandaag was Marusho koi farm, een kweker die we voor het eerst bezoeken. Een kleine kweker die gespecialiseerd blijkt te zijn in Ai goromo. We hebben hier dan ook een mix van budo en Ai goromo aangeschaft. Tosai 18-20 cm, en nog 8 jong nisai waarvan 7 stuks Ai goromo en 1 kujaku. Deze zijn 30 a 35 cm... Binnenkort bij u in de vijver? Bekijk de video!

9 april
Onze dag begint weer goed! We zijn gestart bij NND om onze aankoop van vorig jaar te bekijken; Ai goromo en kujaku. Maar we konden het niet laten om er nog 2 mooie visjes bij te kopen... bekijk video.

Na een paar kwekers bezocht te hebben die uitverkocht waren of gewoon bagger te koop hadden kwamen we bij WADA koi Farm en daar slaagden we weer met een top sanke van 68 cm yonsai Female. Daarbij hebben we nog 7 nisai asagi 40-45 cm gekocht, waarvan één voor Harrie Boer, volgens de kweker goed voor Holland koi show! En een aka Matsuba, 1 soragoi, 2 ginrin benigoi, 1 ginrin Tancho kohaku, 1 ginrin kanoke asagi, 1 ginrin kohaku en dan nog 1 kujaku. Ook deze koi zijn nisai 35 a 40 cm. Bekijk de video.

Ook deze sanke van wada koi farm 66 cm yonsai Female komt naar Kiëta Koi: bekijk video.

10 april
Ook bij yamaju koi farm zijn we weer geslaagd: snow asagi (yuki asagi) en ochiba, gemiddeld 35 cm showkwaliteit! Bekijk de video!

Bij Shintaro sakai koi farm ook weer geslaagd met 1 doosje! Bekijk de video.

Ook bij Yamasaki zijn we weer geslaagd met 2 doosjes 10 cm visjes, 1 doosje tatagoi van 12-15 cm, 1 kogane ochiba van 40 cm, 1 x platinum 60 cm, 1 x ginrin kohaku 55 cm, 3 x yamabuki hariwake en 1 keer hi utsuri (voor Harrie Boer). En daar kom je dan onze grote vriend Jeroen Dregmans tegen van Orna Fish!. Nu eerst wat eten en dan verder. Bekijk video.

11 april
Vanmorgen gingen we alweer vroeg op pad om de laatste paar uurtjes tot de middag goed te besteden. En dat is gelukt bij Marudoh koi farm! We hebben samen met Marudoh z’n dochter 8 stuks Tateshita Showa’s geselecteerd van rond de 32-35 cm, uiteraard allen met certificaat. Het was wel duidelijk, deze dame had al heel wat geleerd van haar vader. Gezellig en de complimenten voor onze keuze, vandaar dat we nog 2 tategoi mochten uitzoeken uit een bak met alleen maar topvissen. Volgens Toshi was dit wel heel uitzonderlijk en de keuze was niet eenvoudig, stuk voor stuk om van te smullen. Uiteindelijk hebben we er een 32 cm Kohaku en een 39 cm Sanke bij weggesnoept, wat een ervaring!!

Bekijk onze video.

Daarna zijn we doorgereden naar Isa Koifarm. De optie die we hadden op de tategoi Tancho Showa bleef maar steeds in ons hoofd ronddwalen. Toch maar de stoute schoenen aangetrokken en hebben we Isa deze prachtvis opnieuw laten bowlen. Ons gevoel bij deze vis en de potentie, werd met enige uitleg van de kweker alleen maar meer bevestigd. De deal van deze 52 cm tategoi Tancho Showa hebben toen snel rond kunnen sluiten. Nu ik dit schrijf zit ik nog na te genieten!

Voor onze lunch hebben we nog een bezoek gebracht aan kweker Otsuka. Deze heeft altijd mooie grote vissen in z’n vishuis zitten, dus toch nog maar even kijken. Ons oog viel direct op een 3-jarige Asagi en een 4-jarige Chagoi van goede kwaliteit. Maar ja, onderhandelen ging moeizaam en we konden qua prijs niet helemaal bij elkaar komen. We bedankten Otsuka voor de genomen moeite en gingen vervolgens met de auto richting hotel. Koffers gepakt, snel een hapje eten en we zitten nu, locale tijd 3 uur in de middag, in de hoge snelheidstrein naar Tokyo. Daarna een overstap met de Narita-Express richting naar Narita Airport Hotel voor onze laatste overnachting in Japan.

Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde koihunt!
Nagenoeg voor al onze klanten zijn we erin geslaagd de gewenste koi te vinden en alle zoekopdrachten te vervullen! Het was niet altijd eenvoudig, maar we denken dat er binnenkort heel wat harten sneller gaan kloppen!

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

  • Koihunting in Japan - een uniek kijkje in ons dagboek! Kiëta Koi Veendam
  • Koihunting in Japan - een uniek kijkje in ons dagboek! Kiëta Koi Veendam
  • Koihunting in Japan - een uniek kijkje in ons dagboek! Kiëta Koi Veendam
  • Koihunting in Japan - een uniek kijkje in ons dagboek! Kiëta Koi Veendam
  • Koihunting in Japan - een uniek kijkje in ons dagboek! Kiëta Koi Veendam
  • Koihunting in Japan - een uniek kijkje in ons dagboek! Kiëta Koi Veendam
  • Koihunting in Japan - een uniek kijkje in ons dagboek! Kiëta Koi Veendam
Contact via Whatsapp